Nieuws

Het ondergeschoven kindje

Extern nieuws

Volgens het CPB zijn sinds 1950 de steden uitgewaaierd tot stedelijke gebieden met een grote diversiteit aan functies en locaties. Daardoor zijn de verschillen tussen stad en platteland ook minder groot geworden. Nederlanders zijn ook veel meer gaan reizen en de mobiliteitspatronen zijn complexer geworden.

Toch geen overgangstermijn hypotheken in 2018

Extern nieuws

Eerder werd unaniem een motie door de Tweede Kamer aangenomen om ook in 2018 een overgangstermijn te hanteren voor hypotheekaanvragen die niet tijdig beoordeeld kunnen worden. Omdat de doorlooptijden van hypotheekverstrekkers vaak lang zijn, is niet gegarandeerd dat een hypotheekaanvraag die in december is aangevraagd ook in december beoordeeld zal worden.

Hoe staat het met de woningmarkt in de regio Zuidoost-Brabant?

Extern nieuws

De NVM-afdelingsvoorzitters zijn als geen ander op de hoogte van de situatie op de woningmarkt in hun regio. Hoog tijd dus om hen hierover aan het woord te laten. Dit keer gaan we in gesprek met voorzitter Chris van Roon van de afdeling Zuidoost-Brabant. “Overal in deze regio is groei, in Eindhoven is de markt zwaar oververhit”, aldus Van Roon.